Scheren, Toiletteren en Vlechten van uw paard of pony

Scheren Nicos
Heeft u zelf geen ervaring met scheren of toiletteren, ik wil uw daarbij graag van dienst zijn. Ik heb een jaren lange ervaring in het scheren en toiletteren van paarden en pony's. Voor het scheren ben ik in het bezit van een professionele scheermachine en een kleine tondeuse om hoofd en oren te scheren. Afhankelijk van uw voorkeur kan ik uw paard of pony volledig scheren, of in elk ander geweest model. Ook het scheren van een figuur op bijvoorbeeld de bil van het paard of pony is geen probleem.

Heeft u interesse of heeft uw vragen neem dan gerust contact op, mijn contact gegevens staan op de 'contact pagina' van deze website.

Scheren

Paarden en ponys die moeten werken met een dikke vacht hebben het snel warm en zijn binnen korte tijd nat van het zweet. Het duurt vaak lang voordat de vacht weer droog is, gevolg het paard/pony wordt vaak na het werk nog nat opstal gezet. Om deze reden kiezen veel paaden- en ponyeigenaren er voor hun paard of pony te scheren.

Een paard/pony kan op verschillende manieren geschoren worden. Je kunt er voor kiezen om je paard/pony volledig te scheren, vaak wordt de plaats van de zadelkussens niet geschoren als bescherming van de rug tegen drukkingen.

Voor paarden en pony's die veel buiten staan is het soms net zo handig om het lichaam gedeeltelijk te scheren, bijvoorbeeld het jachtmodel waarbij de benen niet worden geschoren.

Naast het jachtmodel zijn e nog vele andere varianten mogelijk, zoals bijvoorbeeld het dekenmodel, waarbij op de rug van het paard of pony niet wordt geschoren en er zo een uitrijdeken vorm overblijft op de rug van het paard of pony.

Voor het streepmodel kan worden gekozen als uw paard/pony minder last heeft van de warmte en dus ook minder zweet.

Hieronder enkele scheerpatronen als voorbeelden:

Volledig geschoren

Jachtmodel

Dekenmodel

Streepmodel


Meer Informatie

Vlechten van manen en staart
Voor wedstrijden en keuringen is het gebruikelijk dat een paard goed getoiletteerd wordt gepresenteerd. Het vlechten van manen en staart kan hier onderdeel van uitmaken, dit is wel afhankelijk van het ras en natuurlijk de persoonlijke voorkeur van de ruiter.

Scheren van paarden
Als een paard in de winter een te dikke wintervacht krijgt kan dat lastig zijn bij de training, je kan er dan voor kiezen om je paard te scheren. Soms moet een paard ook om andere redenen geschoren worden, bijvoorbeeld vanwege zomereczeem of luis.© 2016 - Paardrijinstructie Esther van Rijswijk
Algemene Voorwaarden